Wat moet je wel en niet eten voor een gezonder seksleven?

Wat moet je wel en niet eten voor een gezonder seksleven?

Wat moet je wel en niet eten voor een gezonder seksleven?

 

Let’s talk about sex! Deze keer over de relatie die er zou zijn tussen voedsel en zin in seks. Het eerste antwoord wat bij de meesten voorkomt is oesters. Maar niet iedereen heeft hier toch zin in? En wat als je oesters niet eens lekker vindt? No worries, in deze lijst vind je de top 10 do’s en don’ts over wat te eten voor de seks.

 

Do’s

  1. Vijgen

Om je seksuele uithoudingsvermogen een flinke boost te geven zijn vijgen de ideale oplossing. De vrucht bevat namelijk aminozuren. Deze zuren zorgen voor verhoging in de libido en je seksuele uithoudingsvermogen stimuleert.

 

  1. Watermeloen

In de zomer een echte dorstlesser, in de slaapkamer een boost voor je sex-drive. Uit       onderzoek van Texas A&M is gebleken dat bepaalde stoffen in watermeloen de bloedvaten laten ontspannen terwijl de drang naar seks stijgt. Ook zou het helpen om het in stukjes te eten en het sap op te slurpen, maar die keuze is helemaal aan jou.

 

  1. Avocado

Misschien wel een van de meest populaire en lekkerste vruchten op deze lijst is de avocado. Deze superfood zorgt voor een goede bloedsomloop en gezond hart. Ook krijgt je lichaam seksuele energie wat heel handig is in de slaapkamer.

 

  1. Chocolade

Voor de echte chocolade-freaks is dit een blessing, want naast het feit dat chocolade gewoon ontzettend lekker is, is het ook nog eens bewezen dat het voor ontspanning zorgt!

 

 

 

  1. Asperges

Asperges zijn rijk aan vitamine E en stimuleren de productie van hormonen, die nodig zijn voor actieve seks. Ook verhoogt het je energieniveau en bevordert de hormoonproductie.

 

 Don’ts

  1. Gefrituurd eten

Het is een feit: gefrituurd eten is slecht voor je gezondheid. Toch is dit niet het enige waar het slecht voor is! Door de transvetten die in gefrituurd eten zitten, krijg je minder zin in seks. Voor de mannen gaat het zelfs een stapje verder. Door de transvetten wordt hun testosteron aangetast maar de kwaliteit van hun sperma wordt ook gelijk minder.

 

 

  1. Alcohol

Veel mensen komen pas wat losser wanneer ze een beetje alcohol op hebben. Normaal is dit dan ook geen probleem, behalve als je een avondje goede seks wilt! Door alcohol krijg je namelijk veel minder zin in seks. Je voelt je minder opgewonden en de ‘seks drive’ verdwijnt. Echt een afknapper dus!

 

 

  1. Koffie

Teveel koffie is een echte sex-killer. Net als alcohol kan koffie een verlagend effect hebben op je libido. Door de cafeïne kan je lichaam stress krijgen. Je voelt je dan onrustig en kunt niet ontspannen raken om in de seks-stemming te komen.

 

  1. Kaas

Als snack is het lekker, maar om een stukje kaas te pakken voor de seks kan toch echt nare gevolgen hebben! Kaas kan namelijk de mannelijke en vrouwelijke hormonen in de war brengen. Wanneer deze hormoonlevels te laag zijn, kan het negatief voor je libido zijn.

 

  1. Geblikt eten

We kennen het allemaal wel, dat moment wanneer je na een lange school-of werkdag geen zin hebt om veel moeite te doen om te koken. Toch kun je ingeblikt eten zoals soep beter overslaan voordat jij en je partner het gaan doen. Hier daalt je seks drive namelijk ook behoorlijk van.

 

Je bent wat je eet blijkt dus ook van toepassing op je seksleven. Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.