Studie in het buitenland

Studie in het buitenland

 

  1. Welke opleiding volg je?

Ik ben een derdejaars studente Communicatie aan Fontys Economische Hogeschool Tilburg.

 

  1. Waarom heb je voor Zuid- Korea gekozen?

Ik kreeg de mogelijkheid om mijn minor te doen in het buitenland en omdat Korea en Azië altijd al een grote rol in mijn leven speelde, was de keuze snel gemaakt. Wat mij aansprak aan het idee om in het buitenland te studeren was voornamelijk; de achterliggende gedachte om alles achter te laten. Het leek mij een avontuur dat niet alleen mijn reishonger zou stillen, maar ook de alledaagse sleur zou aanpakken.

 

  1. Waar in Zuid- Korea verbleef je?

Ik verbleef in de hoofdstad: Seoul.  De wijk waarin ik verbleef was: Hyehwa; waar ook mijn universiteit en complex zijn gevestigd. Het toffe aan deze wijk is dat het gelegen is in hartje Seoul. Het complex was schoon, ruim en goed bewaakt.  Het was knus, maar toch was het ruim genoeg om onderdak te bieden aan flink wat studenten. Ik deelde een kamer met een andere student. Samen studeren, de stad verkennen of lunchen schept een band in een hele korte periode

 

  1. Welke lessen volgde je?

Mijn major was Art-film, television and multimedia. Uiteindelijk heb ik de volgende vakken gevolgd in Korea: Media Study, Basic Korean, Introduction to Psychology, Culture and Social Psychology, Creative Design en Understanding Asian Culture.

 

 

  1. Welke verschillen qua educatie heb je ondervonden?

Een verschil was de vrijheid om je eigen rooster in elkaar te zetten. Dit klinkt trouwens leuker dan dat het was. Van mijn gekozen major heb ik uiteindelijk maar 1 vak kunnen volgen, maar hierdoor wel van nieuwe vakgebieden kunnen proeven. Mijn studie communicatie is grotendeels in het Nederlands en de overgang naar Engels is voor iedereen anders, maar went wel door de tijd heen.

 

  1. Welke activiteiten deed je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd heb ik geprobeerd om veel door Zuid-Korea zelf te reizen. Ik heb voornamelijk veel gereisd in en rondom Seoul. Helaas had ik niet genoeg voorzieningen om meer te ontdekken. Doordeweeks; had ik 4 dagen school, waarvan ik 3 dagen echt intensief op school zat. De overige dagen en het weekend waren meestal gevuld met uitstapjes in verschillende wijken.

 

  1. Wat waren de hoogtepunten van deze ervaring?

Het ontmoeten van andere studenten van over de hele wereld is wel één van de hoogtepunten van het avontuur. Zonder hen zou mijn avontuur lang niet zo interessant en onvergetelijk zijn geworden. Het is niet zozeer ‘de activiteit’ die je onderneemt, maar het zijn ‘de mensen’ met wie je een herinnering creëert. Daar hecht ik veel meer waarde aan dan al het materiële.

 

  1. Welke lastige momenten heb je meegemaakt en hoe ben je daarmee omgegaan?

Voor mij was het soms lastig om studeren en vrije tijd te combineren. Je hebt immers niet oneindig tijd om de dingen te ondernemen die soms belangrijker lijken dan studeren. Wat hielp voor mij is dat mijn kamergenoot en ik veel dingen samen ondernamen. Niet alleen leuke activiteiten, maar ook studeren deden we geregeld samen.

 

  1. Zou je het andere studenten aanraden?

Als je net als ik meer wilt zien van de wereld, mensen wilt ontmoeten uit verschillende culturen en voornamelijk een onvergetelijk avontuur wilt beleven dan raad ik je zeker aan om te studeren in het buitenland. Je krijgt niet alleen meer inzicht in andere educatie systemen, het leren omgaan met moeilijke en onbekende situaties, maar je opent een wereld waarin je vrij bent om jezelf te ontwikkelen en dingen te herontdekken. Voor iedereen is de ervaring anders, maar dat maakt het zo interessant.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.