Hoe haal je het meeste uit je dag in Disneyland?

Hoe haal je het meeste uit je dag in Disneyland?

Waarschijnlijk is iedereen het er wel mee eens: Disneyland is de meest magische plek op aarde. Het is een ontzettend nostalgisch pretpark waar je alle Disney figuren waar je mee bent opgegroeid terug kunt vinden. In dit artikel worden de top 10 tips behandeld om een superleuke dag in Disneyland Paris te hebben.

 

 

 

1: Research

Om alvast in de mood te komen is het leuk om alvast wat research te doen. Op Youtube kun je gemakkelijk vlogs en video’s vinden over Disneyland. Natuurlijk zal je eigen ervaring wellicht anders zijn maar je krijgt al wel een leuk beeld van Disneyland.

 

2: Maak een planning

Voordat je Disneyland bezoekt is het handig om van te voren een planning te maken.  Vooral wanneer je beide parken gaat bezoeken wil je zo veel mogelijk zien. Wanneer je met meerdere mensen gaat is het handig om een goede planning te maken. Bespreek van te voren wie wat wilt zien. Zo heb je een kleinere kans om dingen die je graag wilt zien te missen.

 

3: Fastpasses

Disneyland Paris doet, net als alle andere Disney parken, aan Fastpasses. Dit zijn tickets die je gratis kunt ophalen in het park zelf. Bij drukke attracties heb je een aparte machine staan, hieruit kun je de passen halen. Let op: op de pas staat wel een bepaalde tijd, op die tijd kan je de attractie betreden zonder in de lange rij te staan.

 

4: Installeer de App

Op de officiële app van Disneyland Paris heb je ook een goed overzicht van wat er te doen is. Vooral de tijden en speciale evenementen in het park worden goed bijgehouden. Wanneer je een bepaald karakter wilt ontmoeten zoals Belle of Captain America, staan daar dus de tijden en locaties op. Zo hoef je ook de meer onverwachte dingen niet te missen. Ook de tijden voor de optredens en parades staan hier op.

 

5: Wees er vroeg bij

Het is een feit: Disneyland Paris is behoorlijk duur. Tenzij je er het geld voor hebt ga je niet snel nog een keer naartoe. Daarom is het belangrijk om er zo vroeg mogelijk te zijn.  Het park opent om 10 uur, het is handig om er dan al te zijn. Tip: als je bij opening van het park meteen naar een attractie gaat die op je lijst staat, is de rij waarschijnlijk minder lang.

 

 

6: Neem zelf eten mee

Niet alleen kan het eten in Disneyland duur zijn, ook de rijen kunnen lang zijn. Wanneer je uitgebreid lunchen niet erg belangrijk vind en liever zoveel mogelijk dingen wilt zien, is het handig om zelf genoeg eten mee te nemen. Het hoeft niet gelijk een hele tas vol eten te zijn, maar broodjes en drinkflesjes is wel handig. Typisch Hollands maar wel slim. 😉

 

7: Juiste kleding

Net als in Nederland, kan het weer in Parijs vaak tegenvallen. Voor je vertrekt is het handig om toch nog even te checken wat de weersvoorspelling is. Zo kun je de juiste kleding meenemen. Als het bijvoorbeeld warm wordt is het niet nodig om een paar dikke truien mee te nemen. Toch is het slim om voor de zekerheid regenjassen of cape mee te nemen.

 

8: Voorkom drukte

Wanneer het druk is in Disneyland Paris zijn er standaard erg lange rijen. Wanneer je veel dingen wilt doen in een dag, kan dit veel tijd in beslag nemen. Om dit te voorkomen is er al de optie om een fastpass te nemen maar er is ook een andere mogelijkheid om drukte te voorkomen. Wanneer je op een dag gaat wanneer de meeste mensen aan het werk zijn en de meeste kinderen op school zitten is het standaard veel rustiger in het park.

 

9:  Shoppen

Natuurlijk is het leuk om thuis te komen met merchandise van het park zelf. Het is een leuk aandenken aan je bezoek in Disneyland. Hier is dan ook helemaal niks mis mee, toch is hier wel een handige tip voor. Om de hele dag door een of allebei de parken te lopen kan best zwaar zijn, vooral als je ook nog eens met merchandise moet meezeulen. In plaats van de hele dag door dingen te kopen is er ook de mogelijkheid om dit aan het einde van je bezoek aan Disneyland te doen. Zo heb je minder om te dragen wanneer je het park rondloopt.

 

10: Maak plezier

Na al deze tips zul je vast denken: ‘Wow, dat is een hoop om te onthouden.’  Toch zijn dit niet meer dan tips, je bent niet verplicht om alles te doen zoals hier is aangegeven, De allerbelangrijkste tip die er te geven is is om zoveel mogelijk plezier te hebben. Gefeliciteerd, je gaat naar Disneyland!

 

Valente Vernooij, 1A

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.