Uitgaan met Budget

Uitgaan met Budget

Een wedstrijd tussen de twee klassen mediaredactie heeft geleid tot veel handige en leuke artikelen. Een van de voorbeelden is dit artikel met tips over goedkoop uitgaan.

Je kent het wel. Het is zaterdagavond en je wilt uitgaan, maar je hebt niet zo veel geld ter beschikking of je wilt simpelweg niet zo veel uitgeven aan drankjes enzovoort. Hiervoor volgen 5 tips om goedkoop uit te gaan!

 

Ga thuis uit

 

Dit klinkt misschien een beetje gek. Thuis uitgaan? Maar een avondje thuis met vrienden en wat drankjes kan ook hartstikke gezellig zijn! Bovendien kan je zelf je eigen budget bepalen.

 

Eet thuis voor dat je uitgaat

 

Naast het feit dat het verstandig is om een laagje op te bouwen voor het drinken, is het ook nog eens goed voor je budget! Want hoe groot is de verleiding om voor of na het uitgaan naar de McDonald’s of naar een Dönerzaak te gaan? Als je thuis al wat gegeten hebt is de verleiding minder groot omdat je al wat gegeten hebt.

 

Ga naar uitgangsgelegenheden waar je geen toegangsgeld hoeft te betalen

 

Als je een avondje naar een club gaat moet je vaak toegangsgeld betalen om binnen te komen. Ga daarom naar clubs waar dit niet het geval is of ga naar een gezellige kroeg of café.

 

Bezoek studentencafés.

 

In de grote studentensteden zoals Utrecht en Amsterdam zijn vaak studentencafés te vinden. Als je bij de ingang je studentenpas laat zien kan je vaak goedkoper biertjes of wijntjes krijgen.

 

Laat je pinpas thuis

 

Neem alleen contant geld mee. Je neemt het bedrag mee wat je maximaal wilt uitgeven op die avond. Laat je pinpas thuis om te voorkomen dat je extra geld bij gaat pinnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.