De nieuwe wereld.

De nieuwe wereld.

Een luide piep maakt Sam wakker. Het voelt alsof hij dagenlang heeft geslapen. Verward komt Sam overeind. Het bed waar hij in ligt voelt anders, anders dan wat hij gewend is. De ruimte om hem heen is donker maar door een kleine lichtinval ziet hij iets wat lijkt op een deur. Sam wil uit het bed stappen maar als hij kracht op zijn benen probeert te zetten zakt hij erdoorheen. Het lijkt alsof hij niet meer weet hoe hij moet lopen. Door middel van zijn armen probeert hij vooruit te komen maar als hij nog geen meter verwijderd is van het bed houdt iets hem tegen. Hij zit vast aan meerdere snoeren. Hoe hij precies vast zit weet hij niet want de snoeren lopen naar zijn rug. De snoeren gaan onder het bed door naar de andere kant van de kamer. Dan ineens is er een fel licht. Sam hoort in de verte iemand praten. Het lijkt op de taal die hij kent maar dan toch net iets anders. Dan ineens begint alles weer zwart voor zijn ogen te worden.

 

Als Sam weer wakker wordt zit er een man aan het uiteinde van zijn bed. ‘’Waar ben ik?’’ roept Sam. ‘’Je zal me nooit geloven als ik het je vertel Sam’’ zegt de man mysterieus. ‘’Wie ben je en hoe weet je mijn naam?’’ schreeuwt Sam. ‘’Sam kan jij je herinneren wat er is gebeurd voordat je in een coma bent geraakt?’’ vraagt de man. ‘’Een coma? Waar heb je het over? Waar heb je mij naartoe gebracht?’’ vraagt Sam. ‘’Sam wat jou is overkomen is uniek en als ik het je vertel zal je leven op zijn kop staan maar ik wil dat je me vertrouwt als ik je vertel dat alles goed komt, beloof je dat?’’ zegt de man.

‘’Hoe kan ik iemand vertrouwen als ik niet eens weet wat zijn naam is?’’ vraagt Sam. ‘’Mijn naam is Raytom Lestem maar iedereen noemt me Ray. Zoals ik net al zei is jou iets overkomen wat uniek is Sam. Je hebt in een coma gelegen, dit was geen normale coma. Sam jij bent tijdens een terroristische aanval ontvoert door een terroristische groep genaamd J.A.N.W. Deze groep dacht dat jij de zoon was van een miljardair. J.A.N.W. was geen normale terroristische groep. J.A.N.W. liep in de tijd dat jij bent ontvoerd jaren voor op de technologie. Doordat ze zover voorliepen op de technologie hebben ze een drug kunnen ontwikkelen die jou in een coma bracht. Tijdens deze coma zou je niet verouderen en…’’ Sam onderbreekt Ray: ‘’Ja genoeg bullshit kan je me gewoon naar huis brengen? Ik weet dat Rick hierachter zit, goede grap jongens jullie hebben me te pakken!’’.

 

‘’Sam dit is geen grap. President Rick West leeft al 168 jaar niet meer.’’ zegt Ray. ‘’President Rick West? Nu weet ik zeker dat je een grap maakt. En wat bedoel je met hij leeft al 168 jaar niet meer?’’ zegt Sam. ‘’Sam jij hebt in een coma gelegen voor 236 jaar. De wereld zoals jij die kent is niet meer.’’ vertelt Ray. Dan drukt Ray op een knop. De muren rondom Sam en Ray worden doorzichtig waardoor je van binnen naar buiten kan kijken. De kamer waarin de twee zich bevinden rijkt boven een futuristische stad uit. Er zijn talloze hoge futuristische bouwwerken. Autowegen zijn nergens te bekennen. Wel is de stad levendig door de duizenden mensen die voorbijrazen in pakken die lijken te komen uit films. Door de lichtinval kan Sam de kamer om zich heen ook beter zien. Hij ligt niet op een bed, hij zweeft boven een soort van metalen plaat. De snoeren die vanuit zijn rug lijken te komen zitten vast aan een kastje. Op het kastje staat: ‘METAHUMAN MK 12’.

 

Verbaast kijkt Sam naar Ray en weer terug naar buiten en zegt: ‘’Hoe kan dit? Waarom ben ik hier? Wat is METAHUMAN MK 12? ‘’METAHUMAN MK 12 ben jij Sam’’ zegt Ray. ‘’Sam welkom in het jaar 2253. Ik weet niet hoe ik het anders kan zeggen maar iedereen die jij kent is niet meer. In de 236 jaar dat jij in coma hebt gelegen is er natuurlijk heel veel gebeurt. Ik kan je natuurlijk niet alles vertellen want dan ben ik weken bezig. Wel kan ik een korte uitleg geven hoe onze wereld is geworden zoals hij nu is en waarom jij hier nog steeds bent. Ik zal bij het begin beginnen, de dag van je ontvoering. De dag waarop jij bent ontvoerd is 12 oktober 2017. Je was met een groep vrienden waaronder ook Rick West in Rome voor een tentoonstelling van C.T.W. een organisatie die zich bezighield met ruimtereizen. De tentoonstelling verliep normaal totdat de CEO van C.T.W. André Pluto een toespraak ging houden.

Een harde knal verstoorde de toespraak. Bewapende mannen met bivakmutsen stormde naar binnen en loste schoten op alles en iedereen die daar aanwezig was. Deze mannen waren lid van J.A.N.W. en hadden maar één doel en dat was André Pluto ontvoeren. De missie faalde toen André een kogel ving voor een kleine jongen die ook aanwezig was bij de tentoonstelling. De mannen hebben toen plan B voortgezet en dat was de zoon van André ontvoeren. Omdat hun eerste plan gefaald was waren ze niet zo gefocust en hebben ze jou meegenomen.’’ vertelt Ray terwijl Sam nog steeds verbaasd om zich heen kijkt.

 

‘’En toen? Wat is er toen met Rick gebeurt?’’ vraagt Sam. ‘’Van de 567 aanwezige mensen hebben maar liefst 11 deze gebeurtenis overleeft. Het leven van deze 11 mensen zou na deze gebeurtenis voor altijd anders zijn. Niet alleen omdat ze mensen vermoord hebben zien worden maar ook omdat tijdens de aanval een kleine deeltjesversneller is ontploft. Het zit namelijk zo: in het diepste geheim was C.T.W. bezig met meerdere technologische ontwikkelingen waaronder een deeltjesversneller. Door de ontploffing van deze deeltjesversneller zijn de 11 mensen die de aanval hebben overleefd verandert. En niet zomaar, deze mensen zijn zogeheten metahumans geworden. Ook je vriend Rick werd een metahuman. Alle 11 de metahumans hebben verschillende superkrachten gekregen. Die van Rick was bijvoorbeeld dat hij verschillende gedaantes kon aannemen. Alleen geen van de 11 metahumans zat te wachten op deze superkrachten. Het begon natuurlijk leuk maar na een korte tijd begonnen er bijeffecten te komen. Zo kreeg Rick last van slechte botten waardoor hij bij de kleinste val of stoot al iets brak. Dit heeft Rick doen besluiten zijn eigen onderzoekslab te openen. Hij noemde dit T.I.F.S. oftewel ‘This Is For Sam’. Jarenlang is er gewerkt aan een medicijn en is het Rick gelukt om alle 11 de metahumans waaronder hijzelf terug te veranderen naar normale mensen. Ondertussen was hij bezig met een wereldwijde zoektocht naar jou. Door de aandacht die hij ontving met zijn onderzoek naar metahumans kreeg hij een groot aantal fans. Toen de regering besloot de zoektocht naar jou te staken heeft Rick besloten zich voor de eerstvolgende presidentsverkiezing kandidaat te stellen. Door zijn grote groep fans is hij toen verkozen tot president.’’ dan onderbreekt Sam Ray: ‘’Rick is president geworden om mij te kunnen vinden?’’

 

‘’Ja, in zijn tijd als president heeft hij het land in vele opzichten verbeterd. Terwijl hij hier mee bezig was is hij in samenwerking met je ouders opzoek gegaan naar jou. Terwijl deze zoektocht aan de gang was heeft J.A.N.W. onderzoeken gedaan naar de deeltjesversneller explosie.

J.A.N.W. wilde namelijk de macht over de wereld hebben en dachten een uitstekend wapen gevonden te hebben en dat was jij. Ze waren er inmiddels ook al achter dat je niet de zoon was van André Pluto maar omdat er in de media zoveel aandacht voor jou was besloten ze jou te gebruiken als wapen. Zoals ik eerder al zei hebben ze jou een drug toegediend die je in een coma heeft gebracht. In deze coma zou je niet verouderen. Ze hebben meerdere keren geprobeerd de explosie van de deeltjesversneller na te bootsen, dit was met succes. Ze kregen het voor elkaar om jou de 12e metahuman te maken. Jij was dus de enige persoon op aarde die een metahuman was. Nog voordat ze jou als wapen konden gebruiken is Rick achter jouw locatie gekomen en heeft toen geprobeerd J.A.N.W. aan te vallen door er een team van de best getrainde militairen naartoe te sturen met als doel jou terugkrijgen. Dit alles vond plaats in Antarctica. J.A.N.W. hield jou daar vast omdat niemand jou daar zou kunnen vinden. Helaas mislukte de missie. J.A.N.W. verloor maar wist nog voordat het team jou kon bereiken een bom te laten ontploffen die het hele laboratorium op Antarctica wist te vernietigen. Rick had de hoop opgegeven aangezien jij deze explosie nooit had kunnen overleven. Rick is 88 jaar geworden en is overleden door een hartstilstand.’’

 

‘’Wacht je wilt zeggen dat Rick en mijn ouders tot hun dood hebben gedacht dat ik dood was?’’ zegt Sam geschokt. ‘’Dat klopt Sam. Wij hebben jou pas 167 jaar daarna gevonden, dat is nu een jaar geleden. En je bent nu eindelijk wakker.’’ zegt Ray. ‘’Wie zijn ‘wij’?’’ vraagt Sam. ‘’Wij zijn T.I.F.S. De groep die Rick heeft opgezet terwijl hij president was. We hebben jou vorig jaar gevonden toen we per toeval op een ijsblok in de oceaan rondom Antarctica stuitte. In dat ijsblok zat een afgesloten life keeper tank. En 1 keer raden wie er in die tank zat? Na al die jaren hebben we je gevonden en je bent nu eindelijk wakker Sam. Doordat je zolang in een coma hebt gelegen kan je niet meer lopen, dit zal je weer moeten leren. De snoeren die je rug in gaan zitten vast aan je ruggengraat en gaan je daarmee helpen. Welkom in je nieuwe leven Sam, welkom in 2253.’’ zegt Ray.

 

In de hierop volgende weken is Sam samen met Ray aan de slag gegaan om weer te leren lopen. Dit lukte al snel door de technologie die door de jaren heen verbeterd is. De dag is aangebroken waarop Sam eindelijk naar buiten mag. Onder toeziend oog van Ray zet hij zijn eerste stap naar buiten. De frisse buitenlucht zoals hij die vroeger kende is niet meer. Het verschil tussen binnen en buiten is eigenlijk alleen nog terug te vinden als je naar boven kijkt. De blauwe lucht zal nooit veranderen.

‘’Sam de afgelopen weken heb je me geen één keer gevraagd waarom je hier bent, vraag je je dat niet af?’’ vraagt Ray aan Sam. ‘’Ray ik waardeer heel erg wat je allemaal voor me hebt gedaan maar een baby vertel je ook in zijn eerste weken niet wat hij moet doen. Wakker worden in een totaal nieuwe wereld is hetzelfde als opnieuw geboren worden. Ik moet alles gaan ontdekken en ik moet gaan kiezen hoe ik mijn toekomst wil gaan invullen.’’ zegt Sam. ‘’Sam helaas zal dat niet gaan. Je bent een metahuman. We zijn er nog steeds niet achter wat je krachten zijn en of je die nu überhaupt nog wel hebt. In de afgelopen jaren heeft J.A.N.W. een doorstart gemaakt en ze zitten achter jou aan. Ik had het graag anders gezien Sam maar je hebt niet de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt.’’ vertelt Ray.

 

Sam besluit dat het beter is om niks terug te zeggen en loopt met Ray mee naar binnen. Wel weet hij dat hij hier zo snel mogelijk weg wilt. In het laboratorium van T.I.F.S. heeft Sam alle vrijheid om overal naartoe te gaan. Het gebouw is groot, de kamer waarin Sam slaapt is net zo groot als het huis waarin hij opgroeide. De kledingstijl is natuurlijk ook niet meer hetzelfde als in 2017. Sam draagt nu een futuristisch pak met jetboots. Deze zorgen ervoor dat hij kan vliegen. Hij oefent dit dan ook vaak in zijn kamer. Ook probeert hij te achterhalen welke krachten hij bezit. Dit doet hij zonder dat Ray hiervan af weet. Wellicht kan hij deze krachten gebruiken voor zijn uitbraak.

 

Enkele weken passeren. Sam is te weten gekomen wat zijn krachten zijn. Tijdens een bezoek aan de badkamer kwam hij erachter geen spiegelbeeld meer te hebben. Toen hij vervolgens naar zijn handen keek kwam hij erachter dat hij volledig onzichtbaar was. In zijn kamer is hij zijn nieuwe krachten gaan trainen zodat hij ze onder controle heeft. Ondertussen is hij wat meer over Ray te weten gekomen. Op zijn kamer heeft hij een computer staan. Computers lijken niks meer op hoe ze leken in 2017. Sam heeft zichzelf aangeleerd hoe hij mensen via de computer kan opzoeken. Hij kan iedereen op de computer vinden behalve Raytom Lestem. Dit zorgt ervoor dat Sam hem niet vertrouwt.

 

‘’Sam kom je mee naar buiten?’’ roept Ray. Sam haast zich naar Ray. Vandaag is de dag dat hij gaat ontsnappen. Vandaag is de dag dat zijn nieuwe leven eindelijk gaat beginnen. Vandaag is de dag dat de wereld kennis gaat maken met de nieuwe Sam Metsel en hij met de nieuwe wereld. Als hij samen met Ray naar buiten loopt zegt Ray: ‘’Sam ik ben trots op hoe jij je de laatste tijd hebt ontwikkeld. Ik wil je daarom ook belonen. Ik wil samen met de hoge raad overleggen of we jou je gang kunnen laten gaan. We willen je dan trainen zodat je als het nodig is jezelf kan verdedigen tegen J.A.N.W. Wel blijf je bij ons aangesloten zodat we je kunnen gebruiken als we je nodig hebben.’’ ‘’Gebruiken?’’ roept Sam. ‘’Jullie willen mij uit handen houden van J.A.N.W. omdat ze mij als wapen kunnen gebruiken maar vervolgens vertel je mij zelf dat je mij wilt gebruiken?’’ Sam twijfelt geen moment en gebruikt zijn krachten om onzichtbaar te worden en probeert doormiddel van zijn jetboots weg te vliegen. ‘’SAM’’ roept Ray. ‘’Sam doe dit niet! Sam vertrouw op je familie!’’ ‘’Familie?’’ roept Sam. ‘’Sam de reden dat je mij niet hebt kunnen vinden op internet is omdat Lestem niet mijn achternaam is.’’ zegt Ray. ‘’Wat is je achternaam dan? Wie ben je?’’ zegt Sam verward. ‘’Sam draai mijn achternaam om.’’ zegt Ray. Sam schakelt zijn onzichtbaarheid uit en landt op de grond voor Ray. ‘’Metsel? Jij bent familie van mij?’’ vraagt Sam geschokt. ‘’Sam ken je Lisa nog?’’ zegt Ray. Sam schrikt, die naam die herkent hij. Dat is zijn vriendin! Ineens herinnert hij zich alles weer. ‘’Sam kan jij je herinneren dat Lisa vlak voordat jij naar Rome ging met je wilde praten? Jij zei toen dat dit later wel kon als je terug was. Lisa ging je vertellen dat ze zwanger van je was.’’

 

‘’Maar wie ben jij dan? Wat ben jij van mij?’’ vraagt Sam met een brok in zijn keel. ‘’Sam jij bent mijn overgroot opa.’’ zegt Ray. ‘’Mijn moeder is jouw kleindochter Sam.’’ Sam zakt door zijn knieën. ‘’Li-Lisa?’’ krijgt Sam nog net uit zijn mond. ‘’Lisa is na jou nooit meer bij iemand anders geweest. Ze heeft haar hele leven gespendeerd aan het zoeken naar jou.’’ vertelt Ray. ‘’Ze is uiteindelijk gestorven doordat J.A.N.W. vond dat ze te dichtbij de waarheid kwam. Ze hebben haar vermoord, midden op straat. Een laffe daad want ze hebben haar vanachter aangevallen. Ze heeft zich nooit kunnen verdedigen.’’ zegt Ray.

 

Het wordt Sam allemaal te veel en hij valt flauw door de stress. Als hij wakker wordt is alles om hem heen weer donker. ‘’Waar ben ik?’’ roept hij. Dan hoort hij de stem van Ray: ‘’Sam sorry dat je dit allemaal hebt moeten doorstaan. En sorry voor wat nu gaat gebeuren.’’ ‘’WAAR BEN IK?’’ roept Sam. ‘’Welkom bij J.A.N.W. Sam. We dachten dat we het perfecte wapen hadden. We dachten dat je na al die jaren geen emoties meer zou hebben. Dit leek eerst ook zo te zijn maar zo verdrietig worden om Lisa is de grootste fout die jij ooit hebt gemaakt. Vaarwel Sam. Vernietig METAHUMAN MK12.’’ hoort Sam Ray zeggen. ‘’Wat?’’ zegt Sam. ‘’Vernietiging van METAHUMAN MK12 is van start gegaan.’’ wordt door een robotstem gezegd.

 

Een felle pijn schiet over zijn schouder. Sam zit in een afgesloten ruimte die volloopt met zuur. Sam schreeuwt van de pijn. Ineens is alles weer zwart. Het was een droom. Sam loopt naar beneden toe en ziet daar zijn ouders zitten. Hij probeert te doen alsof er niks is gebeurd en gaat erbij zitten. Ze praten over wat ze vandaag allemaal gaan doen. Dan ineens gaat de deurbel. Sam doet open en ziet daar Ray staan met een pakketje in zijn hand. Sam begint te schreeuwen. Zijn ouders komen er gelijk aan. ‘’Wat is er aan de hand Sam?’’ vraagt zijn vader. Ray kijkt verbaast en geeft het pakketje aan de vader van Sam. ‘’Alstublieft, fijne dag verder!’’ zegt Ray. De deur sluit. ‘’Waar ging dat over?’’ vraagt zijn moeder. ‘’Dat was gewoon de postbode.’’ zegt zijn vader. Sam gaat in de woonkamer zitten zonder wat te zeggen en ziet Ray in een busje stappen en wegrijden. Nog snel ziet hij ‘J.A.N.W.’ op het busje staan. Hij rent naar het pakketje hoort een harde knal en alles is weer zwart.

 

Robin Peters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.