‘Het zal je verbazen hoe vaak pubers over de pot piesen.’

‘Het zal je verbazen hoe vaak pubers over de pot piesen.’

Elke dag komt hij op zijn fiets naar school. Hij staat klaar voor elke student. 4 ochtenden in de week staat hij in zijn blauwe polo met ‘ROC Midden Nederland’ erop te dollen met collega’s en jongeren, maar voor hard werken is hij ook niet bang: de enige echte Gerard Kraan. Conciërge op disketteweg 2-4.

Gerard Kraan is 58 jaar oud en conciërge op onze campus. 20 uur per week, maandag- tot en met donderdagochtend, is hij aanspreekbaar en als we problemen ondervinden is Gerard altijd bereid met ons mee te denken. Ook voor een leuk praatje ben je bij hem aan het juiste adres. Zijn werk geeft hij een dikke 10.
Hij omschrijft zichzelf als proactief, zorgzaam en betrokken. Ook zal je Gerard zelden boos zien.

‘Ik had graag machinist willen worden’
Thuis heeft Gerard twee Drentse patrijzen, Bizou en Pip, twee dochters van 17 en 19 en een vrouw. In datzelfde huis staat zijn modelspoorbaan. ‘Van kleins af aan vind ik treinen al fascinerend. Zowel de techniek, hoe dat behoorlijke gewicht zich voortbeweegt, als het onderhoud vind ik interessant. Ik ben dan ook regelmatig te vinden op de werkplaats open dagen. Ik had best graag machinist willen worden, maar ik heb slechte ogen en vroeger waren goede ogen een must als je machinist wilde worden.’
Gerard heeft dan ook de opleiding MTS gedaan, vergelijkbaar met werktuigbouwkunde. Gerard is hier ook een aantal jaren werkend in geweest totdat hij in de jaren 90 werkeloos raakte

‘Van vieze wc naar reparatie, dat is wat mijn werk zo leuk maakt.’
Via het arbeidsbureau kwam hij terecht op het ICT-college op de zangvogelweg. Vanaf dat moment is Gerard altijd conciërge geweest. De afwisseling is wat hij zo leuk vindt aan zijn werk. ‘Het ene moment sta ik een wc-pot schoon te maken waar een gefrustreerde puber overheen heeft gepiest en het andere moment ben ik bezig met een reparatie, of het opruimen van de kantine. Ik hou alles in de gaten en zorg dat jullie zo min mogelijk problemen ondervinden tijdens jullie opleiding.’

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.