De cultuur van Engeland

De cultuur van Engeland

Typisch Engels

Engeland is een bijzonder land met opvallende tradities op het gebied van sport, eten en cultuur. De beroemde high tea, beleefdheid en cricket zijn typisch Engels.

Typisch Engels gedrag

Typisch Engels gedrag is beleefdheid. De Engelse mensen staan overal netjes in de rij, zelfs als er in een supermarkt meerdere kassa’s aanwezig zijn. Dan staat er iemand om te roepen welke kassa vrij is en dan mag de eerste in de rij daar naartoe lopen. Ze vragen ook als je iemand aanspreekt hoe het met je gaat, zelfs als ze je totaal niet kennen. En ze gebruiken heel vaak de woorden ‘please’ en ‘thank you.’

Typisch Engels eten en drinken

Bij typisch Engels eten denk je misschien wel aan het ontbijt. Een echt ‘English Breakfast’ bestaat uit witte bonen in tomatensaus, eieren met spek, worstjes, bloedworst, champignons en toast. Verder drinken ze in Engeland heel veel thee. Dat is meestal zwarte thee met melk en heet dan ‘Builders Tea.’ Daarnaast hebben de meeste Engelsen tussen 16:00 uur en 17:00 uur een Afternoon Tea. Dit wordt ook wel High Tea of gewoon Tea genoemd. Tijdens de Afternoon Tea worden er verschillende soorten thee gedronken met daarbij gerechten als scones met ‘clotted cream’ en jam, verschillende cakejes en verschillende sandwiches met bijvoorbeeld zalm of komkommer.

Typisch Engels in het verkeer

Het Engelse verkeer staat bekend om het links rijden in plaats van rechts. Dit betekent ook dat je rechts moet inhalen en dus niet links, zoals we in Nederland gewend zijn. Verkeer van links heeft ook niet standaard voorrang en in plaats van haaientanden wordt er met een dubbele onderbroken streep aangegeven dat je voorrang moet geven. Een tip voor als je naar Engeland gaat is dan ook om een Engelse auto te huren in plaats van je eigen auto mee te nemen, want het kan nog best verwarrend zijn om met het stuur aan de linkerkant te rijden. Verder staat Engeland ook bekend om de rode dubbeldek bussen, zowel met als zonder dak. En bij de ene bus moet je achterin instappen en bij een andere juist weer voorin. Ook heb je in Engeland metro’s. Deze vind je voornamelijk in Londen, waar het de snelste en goedkoopste manier is om je te verplaatsen. De metro heet in Engeland ‘Underground’ of ‘The Tube.’


Een rode dubbeldekker met dak;


En een rode dubbeldekker zonder dak.

Typisch Engelse sporten

Als je denkt aan Engeland en sport, denk je misschien wel aan cricket. Hier en daar lijkt het een beetje op honkbal, omdat de twee teams om en om de bal slaan en gooien. Twee verschillen zijn dat een cricketteam uit 11 spelers bestaat en een honkbalteam uit 8 en dat een cricketveld rond is en een honkbalveld vierkant. Ook rugby, golf en voetbal zijn van oorsprong Engelse sporten.

En dan nu: Op naar Engeland!
~Ingrid Oevering~

Bronnen:
Gedrag:
http://adriemackus.waarbenjij.nu/reisverslag/2149013/typische-engelse-dingen
https://www.digibron.nl/search/detail/012dbc5856320733bdceee41/engeland-britse-beleefdheid
https://www.reisomdewereld.nl/wereld/engeland/

Eten en drinken:
http://www.proud2bme.nl/Proud2Live/Engelse_tradities,_gewoontes_en_gerechten
https://nl.wikipedia.org/wiki/Afternoon_tea
https://www.travelactive.nl/ervaringen/algemeen/engeland/5-keer-typisch-engeland

Verkeer:
https://www.travelactive.nl/ervaringen/algemeen/engeland/5-keer-typisch-engeland
https://www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie/informatie/verkeersregels
https://www.allesoverlonden.nl/metro-londen/

Sport:
https://www.travelactive.nl/ervaringen/algemeen/engeland/5-keer-typisch-engeland
https://nl.wikipedia.org/wiki/Cricket
https://www.engeland.nl/informatie/cultuur/

Foto’s: Suzanne de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.