De 10 giftigste dieren ter wereld

De 10 giftigste dieren ter wereld

Als je op vakantie gaat kom je natuurlijk ook overal dieren tegen. Sommige van die dieren zijn supermooi om te zien. Maar naast die mooie dieren kunnen er ook giftige dieren zijn die je liever wilt vermijden. Daarom hier de 10 giftigste dieren en hun woonplaats op een rijtje. Misschien blijf je na het lezen van dit artikel toch liever in Nederland…

1: De Australische zeewesp (kwal)
De Australische zeewesp is een kubuskwal met tentakels die wel 3 meter lang kunnen worden. Deze kwal schijnt het giftigste en dus ook het dodelijkste dier ter wereld te zijn. Nadat je in de tentakels verstrikt raakt, ben je binnen 2 minuten dood. De kubuskwal komt vooral voor bij de kust van Australië, maar is ook te vinden in Zuidoost-Azië.

2: De koningscobra
Het gif van de koningscobra is lang niet zo sterk als dat van bijvoorbeeld de taipan, maar doordat de cobra veel meer gif inspuit, is deze dodelijker. Deze slang komt voor in Zuidoost-Azië, India en China.

3: Conus Marmoreus (kegelslak)
Ooit gedacht dat een slak giftig kon zijn? Dit beestje kan met 1 druppel van zijn gif wel 20 mensen doden. Hij komt voor in ondiep, warm, zout water, voornamelijk op rotsbodems en koraalriffen rondom de Filipijnen. Een tegengif bestaat nog niet, maar toch zijn er maar 30 gevallen bekend die aan het gif van de Conus Marmoreus zijn gestorven.

4: Hapalochlaena (blauw geringde octopus)
Deze octopus is net zo groot als een golfbal, maar zijn gif is wel zo sterk dat hij een mens kan doden. Hij heeft zelfs genoeg gif om 26 mensen binnen een paar minuten te doden. De octopus vind je vooral in de grote oceaan.

5: De vijfstreepschorpioen/ Death Starker Scorpion
Waar de meeste schorpioenen voor de mens niet heel gevaarlijk zijn en de beten meestal alleen pijn doen op de plek waar je bent gebeten, is deze schorpioen levensgevaarlijk. Het gif bestaat uit een mix van verschillende neurotoxinen. De vijfstreepschorpioen komt voor in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

6: Rif steenvis
Naast dat dit de giftigste vis is, is dit misschien ook meteen de lelijkste. Hij staat ook wel bekend als de Stone Fish en leeft voornamelijk bij koraalriffen en rotsen. Door zijn uitstekende camouflage is hij bijna niet te zien. De steenvis komt voor in de Grote Oceaan, de Indische Oceaan en de Rode Zee.

7: Braziliaanse zwerfspin
Deze spin staat in het Guinness Book of World Records als de giftigste spin ter wereld. Hij wordt ook wel banaanspin, Braziliaanse kamspin of de Braziliaanse loopspin genoemd. Hij staat bekend als een hele agressieve en giftige spin. Deze spin komt voor in Zuid-Amerika.

8: De Inland Taipan
Deze slang is de giftigste slang ter wereld. Het gif is namelijk 200 keer zo sterk als dat van een normale cobra. Gelukkig is deze slang schuw en zijn er geen menselijke slachtoffers bekend. De slang komt voor in Australië.

9: De pijlgifkikker
Deze kikker slaat het gif op in zijn huid. Dus hoe mooi hij er ook uit ziet, raak hem niet aan! Het gif is sterker dan het gif van de kogelvis. Pijlgifkikkers komen voor in de jungles van Midden- en Zuid-Amerika.

10: De kogelvis
Deze vis staat ook wel bekend als de Puffer Fish. Het gif zit in de huid en sommige organen en er is nog geen tegengif bekend. Daarnaast wordt het vlees van een aantal soorten gegeten in Japan en Korea, waar het door slechts een aantal koks bereid mag worden. De vis komt voor in de Atlantische, de Indische en de Grote Oceaan.

 

Bronnen:
https://www.alletop10lijstjes.nl/10-giftigste-dieren/
http://www.spottingwildlife.com/10-giftigste-dieren.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.