Blog ‘mijn identiteit’ van Ingrid Oevering

Blog ‘mijn identiteit’ van Ingrid Oevering

Ik ben Ingrid Oevering, 20 jaar oud en ik heb PDD-NOS en astma. PDD-NOS is een vorm van autisme. Het is iets dat hoort bij mijn identiteit, ook al zijn er momenten dat ik wil dat ik het niet heb. Het hoort bij mij en maakt mij wie ik echt ben. PDD-NOS heeft negatieve en positieve kanten. Door mijn astma heb ik het regelmatig benauwd, vooral als ik me teveel inspan zonder van tevoren mijn medicatie in te nemen. Ook astma is een stukje van mijn identiteit

Negatieve kanten van PDD-NOS
Een aantal negatieve kanten zijn dat ik moeilijk sociaal contact maak en dat ik sneller boos word. Ook ben ik niet supergoed in het uiten van mijn emoties. Een voorbeeld van het moeilijk sociale contacten maken is dat ik veel minder snel vrienden maak en als ik een vriend of vriendin heb gevonden, heb ik daar meestal een hechte band mee. Veel vrienden heb ik op dit moment niet, volgens mij zijn het er 4.

Positieve kanten van PDD-NOS
Positieve kanten zijn onder andere dat ik goed ben met details en daar snel fouten in zie, eerlijk zijn, doorzettingsvermogen en ik heb goed ruimtelijk inzicht. Ik ben bijvoorbeeld goed in puzzels maken, als ik er tijd en geduld voor heb (ruimtelijk inzicht), ik wil het liefst altijd mijn werk op tijd af hebben (doorzettingsvermogen, ontdek snel fouten in teksten, als ze niet te lang zijn of als er heel veel in staan (details) en ik vind het niet leuk om te moeten liegen, ik zal nadat ik heb gelogen ook vrij snel eerlijk zeggen dat het gelogen was en ik heb er een afschuwelijke hekel aan als mensen tegen me liegen.

Astma
Leven met astma is soms nog best lastig. Als ik mijn medicijnen (inhaler/pufjes) vergeet en vervolgens ga sporten, krijg ik het al vrij snel benauwd. Meestal denk ik dan: Ok, doorzetten. Maar dat lukt niet altijd. Ook als het weer steeds omslaat (zoals nu van sneeuw naar regen en temperatuurwisselingen) krijg ik het sneller benauwd. Daarnaast ben je ook nog vatbaarder voor allerlei ziektes, bijvoorbeeld voor griep. Als ik griep zou krijgen, zou ik in het ziekenhuis kunnen belanden en zelfs dood kunnen gaan. Gelukkig bestaat daarvoor de griepprik, die ik sinds 4 jaar elk jaar in november krijg.

Nu weten jullie hopelijk meer over mijn identiteit

~Ingrid Oevering~

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.