10 things to do in Vietnam

10 things to do in Vietnam

Vietnam is een land waar je zoveel kunt zien en doen, dat het lastig kan zijn om te beslissen waar je moet beginnen. Wat kan je skippen en wat mag je echt niet missen? Hieronder vind je een lijstje wat het leukst is om te doen in ‘het land van de rijzende draak’

1.Backpacken: reizen met alleen een rugzak mee. In Vietnam kan dat ook, maar dan net even anders. Hier is het namelijk gebruikelijk om het land door te gaan met een motor. Geen stress omdat de bus al weg gaat of juist niet stopt op de plekken waar jij uren zou willen blijven. Jij hebt de touwtjes (en het stuur) in eigen handen.

bron: Lonelyplanet.com
2.Halong Bay: Het is een van de 7 wereldwonderen en je mag hem zeker niet overslaan! De baai bij de stad Ha Long die omringd is met allemaal kleine rotsige eilandjes. Je kan er dingen doen als vissen en kajakken. Of gewoon lekker niks in je hangmatje.                                                                                                                                                                                                              3.Nha Trang: Voor jongere vakantiegangers is dit een topbestemming. Er zijn meer dan genoeg clubs waar je los kan gaan om vervolgens de volgende dag met je kater op een van de stranden te zonnebaden. Er zijn ook plekken waar je prachtig kan gaan  snorkelen.

 

4.Buon Ma Thuot: Coffee addict? Vietnam is dan waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Maar Buon Ma Thuot is het koffieparadijs! Het ligt midden in de plantages en er zijn veel koffie variaties te koop voor maar weinig geld.

5. Cu Chi tunnels: Bij de naam Vietnam denken veel mensen nog vaak aan de oorlog met de Amerikanen. In de tunnels in de buurt van Ho Chi Minh City kun je dat stukje geschiedenis een beetje meemaken. Het ondergrondse tunnel systeem compleet met slaapplekken en keukens is open voor toeristen.

6. Hoi An: Een van de leukste stadjes in Vietnam, hij staat niet voor niets op de Unesco Werelderfgoedlijst. Overal waar je kijkt zie je lampionnen hangen. Wat een magisch sfeertje geeft zodra het donker wordt. Het enige nadeel is dat deze sprookjes stadje heel bekend is. Daarom zal je zeker niet de enige toerist zijn.

7. Natuur en cultuur in Sapa: Tussen de rijstvelden ligt het kleine dorpje Sapa. Hier maak je de oude cultuur nog mee. ’s avonds is er een markt waar je als foodie allerlei gerechten kunt proberen en de zelfgemaakte souvenirs kunt vinden. Ook de omgeving eromheen is prachtig. Je kan bijvoorbeeld naar Vietnam’s hoogste piek op de berg Fansipan klimmen (of met de kabelbaan gaan natuurlijk).

8. Hanoi: De chaotische hoofdstad. Dan hebben we het vooral over het verkeer, overal waar je kijkt zie je brommertjes. Met de 6,5 miljoen inwoners kan het overweldigend overkomen. Maar het heeft ook wel wat. Als je ervan houdt om op een terrasje mensen te kijken zal deze stad je zeker niet tegenvallen. Het is er gezellig en je kan er leuk shoppen.

bron: Nationalgeographic.com

9. Ban Gioc Falls: Vietnam heeft veel prachtige watervallen. in de provincie Cao Bang op de grens met China vind je de breedste. Hij is 300 meter breed en 30 meter hoog, zeker indrukwekkend dus!

10. Hang Son Doong: Sinds 2009 bekend als de grooste grot ter wereld. En volgens BBC ook de mooiste. Als je
besluit om deze magische plek te bezoeken geef je ze waarschijnlijk gelijk. Het is moeilijk om er te komen en je hebt ook zeker een gids nodig maar dat is het helemaal waard.

 

 

bronnen:https://www.zuidoostaziemagazine.com/bezienswaardigheden-vietnam/  https://www.reisjunk.nl https://www.wearetravellers.nlhttps://www.backpackeninazie.nl/backpacken-vietnam/hoi-an/
https://verrassendvietnam.nl/sapa-vietnam/   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.