Redactie – Streetstyle

Redactie – Streetstyle

Deze opdracht was een kleine projectopdracht die je binnen 2 dagen moest afronden. De opdracht: Ga de straat op, spreek iemand aan die je niet kent en opvallende kleding draagt en interview die persoon over zijn/haar kledingstijl. Doe dit in teams van 2 personen en interview 1 persoon p/p. Neem het interview op met je telefoon en maak een foto van de persoon.

 

“Patroontjes”

Jolanda, 60 jaar oud, woont in Den Helder en heeft een vrolijke kledingstijl. We kwamen haar tegen in Amersfoort Schothorst, met haar zus Amanda (die in Schothorst woont), met wie ze iets gezelligs ging doen.

Jolanda’s hobby is dan ook gezellige dingen met haar zus doen. Dit vooral omdat de afstand tussen hun qua woonplaats zo groot is. De twee zussen hebben een hechte band.
Mij viel het op dat Jolanda een blauwe sjaal bij een rode broek droeg, in combinatie met de twee totaal verschillende patronen op haar blouse en sjaal. Op de vraag waarom ze blauw met rood combineerde antwoordde ze dat ze het bij elkaar vind passen. Als ze een rode sjaal had gehad, had ze die omgedaan, maar omdat ze die niet heeft, heeft ze voor blauw gekozen. Blauw vond ze het minst afstekend in combinatie met rood.

Verder vind ze het leuk om verschillende patroontjes bij elkaar te combineren, zoals ruitjes en bloemetjes, wat hier op haar blouse en sjaal te zien is.

Over haar jas heb ik niet echt iets gevraagd, omdat die niet opviel en vrij normaal is. Daarnaast is de kleur effen en neutraal, ook over haar zwarte schoudertas heb ik geen vragen gesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.