Herkansing schrijven-Eetgewoontes

Herkansing schrijven-Eetgewoontes

“Even een appeltje of een lekker zuurtje”

Jose, 54, zij eet elke dag haar ontbijt, lunch en avond eten. Ze vind het maar moeilijk om van de lekkere snacks af te blijven. 

 

Als u ontbijt, wat eet u dan het liefst? “Ik ontbijt elke ochtend, het liefst kook ik een eitje en leg ik dat op een geroosterd broodje. Als ik iets meer tijd heb maak ik ook een glas verse jus d’ orante.”

 

Luncht u? En wat eet u dan? “Ik lach het liefst elke middag rond 14:00 uur. Het is heel simpel gewoon een boterham met kaas of jam.”

 

Hoe laat gaat u dineren? En doet u dat samen of alleen? “Ik dineer bijna elke avond met mijn gezin rond 18:00 uur. Eigenlijk eten we elke avond aan de tafel in de keuken, met de tv uit en de mobiels zijn uitzicht. Tuurlijk zijn er uitzonderingen als we lekker een pizza eten, dan zitten we voor de tv.”

 

Eet je tussen de standaard maaltijden door? “Tuurlijk! Even eten appeltje of een lekker zuurtje. Ik probeer dit wel zo min mogelijk te doen, maar het is zo moeilijk te weerstaan als er een lekkere schaal met snoepje staan op werk.”

 

Als je iets aan je eetgewoontes zou veranderen, wat zou dat dan zijn? “Als ik dan toch iets mag veranderen zou dat de zak chips in de avond zijn. Het is ongezond maar zo lekker om voor de tv te zitten en met je hand die zak chips in te gaan.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.