Ooggetuige verslag orkaan emily

Ooggetuige verslag orkaan emily

Ooggetuigenverslag vanuit IK-perspectief

Ik werd wakker met heftig getik van regen om mijn raam, ik dacht dat het gewoon een tropische bui was. Dit bleek niet zo te zijn toen ik naar mijn vader liep om te vragen tot hoe laat het zou regenen zei hij ‘’er is een orkaan dus dat duurt nog wel even’’. Ik wist niet wat een orkaan was dus dacht, ach oh maakt niet uit een dagje regen. Later die dag vroeg ik toch wel even dat een orkaan nou eigenlijk was, hij heeft mij uitgelegd dat het een heftige storm is, en dat we naar vrienden gaan om te schuilen.

De orkaan zou morgen aan land komen, en dit vond ik heel erg spannend en eigenlijk ook wel een beetje leuk. Ik had nog nooit zoiets mee gemaakt, en ik was totaal niet wetend dat het heel erg gevaarlijk is. Ik ging rustig mijn tas pakken met alle spullen waarvan mijn vader zei dat ik ze niet kwijt zou willen. We ging naar ‘’de grote meneer’’ Zoals ik hem altijd noemde, zij hadden een groot uit op een berg en dat is een veilige plek.

De volgende dag werd ik wakker door de onweer, ik schrok me dood, wat is dit nou weer dacht ik. Zo hard als ik kon rende ik naar het raam en zag allemaal dingen rondvliegen dit vond ik zo indrukwekkend dat het mij heel erg bang maakte en ik rende naar de wc, en durfde er niet meer vanaf te komen. Ik dacht dat het daar veilig was.

Het was echt gevaarlijk, dacht ik maar het viel best mee volgens iedereen. We hebben de hele dag spelletjes gedaan en naar buiten gekeken. Ik kon zien dat het minder werd aangezien er soms weer blauwe lucht tussen zat. Die avond hebben we lekker gegeten en zijn we op tijd gaan slapen.

Toen ik wakker werd de volgende dag was de orkaan gaan liggen en ik was erg blij dat ik weer kon zwemmen. Wat dat mocht niet van papa toen de storm er was. Alles is weer goed en er was meer mooi weer zoals ik Curaçao ken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.