mijn nieuws van de week

mijn nieuws van de week

Op het Indonesische eiland Bali zijn duizenden toeristen gestrand dankzij een vulkaanuitbarsting.

Het vliegveld dat in de buurt van Denpasar ligt zal de komende 24 uur nog gesloten blijven. Ook zullen er geen vluchten in of uit gaan. Indonesische autoriteiten hebben besloten het vliegveld nog tot woensdag 29 sep 07:00 dicht te laten vanwege veiligheidsredenen.

 

Overnachtingen

 

Door de vulkaanuitbarsting Agung zijn er honderden vluchten geannuleerd en zitten er zo’n tienduizenden toeristen vast op het vliegveld.

Hulpdiensten hebben in het luchthavengebouw veldbedden neergezet voor de toeristen zodat ze niet op de grond hoeven te slapen.

 

Maar waarom worden alle vluchten stilgelegd?

Dit komt omdat de as van de vulkaan de werking van de motoren kunnen verstoren en er sneller een vliegramp zou kunnen voorkomen.

 

KLM

 

Ook de Nederlandse vliegmaatschappij KLM zal niet naar het vliegveld toe vliegen. Vanwege de veiligheidsredenen en de risico’s

Zodra de as weer is opgeklaard en het vliegveld open is zal KLM verder kijken.

 

Eigen oplossingen bedenken.

 

Doordat er zoveel reizigers zijn gestrand is het niet mogelijk om ze allemaal te verzorgen.

Er is niet genoeg eten of drinken en reizigers moeten zelf maar oplossen wat ze doen NOS sprak met 1 van de toeristen die vast zat.

Homminga in eerste instantie dus ook. “Van de reisorganisatie kregen we te horen dat ze niks voor ons konden doen.” Hij besloot om toch naar het vliegveld toe te gaan. “Het was een chaos met mensen die iets probeerden te regelen.” Uiteindelijk lukte het om de tickets om te boeken naar een vlucht vanaf Java.

 

Geschreven door Michael Dijkstra

 

 

Wat vind ik er nou zelf van dat al deze reizigers vastzitten?

Ik vind wel dat regering een handje mag meehelpen en dat de Nederlandse regering met oplossingen en plannen gaat komen om ze toch nog weg te halen. Want wat nou als ze nog dagenlang vast zullen zitten?

 

Bronnen:

https://nos.nl/artikel/2204925-vulkaanuitbarsting-houdt-vliegveld-bali-langer-dicht.html

https://nos.nl/artikel/2204807-nederlanders-vast-op-bali-zelf-op-zoek-naar-een-oplossing.html

https://nos.nl/artikel/2204771-luchthaven-bali-gesloten-vanwege-vulkaan-agung-tienduizenden-gestrand.html

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.