4 tips voor jouw ideale stage

4 tips voor jouw ideale stage

Stage lopen. Je moet het op bijna elke opleiding wel doen. Wat wil ik nou eigenlijk?  En waar moet ik precies zoeken? Zeker als je weinig tot geen ervaring hebt met stage lopen kunnen deze vragen in je op komen. Daarom hierbij tips om jouw ideale stageplek te vinden.

 

  1. Stage website

Allereerst is het slim om op het internet wat research te doen. Handige websites zoals mediastages.nl brengen je misschien al op een idee. Hier vind je stages voor redactie, grafische vormgeving en ICT. Je kunt filteren op de startdatum van je stage, het bedrijf waar je wilt lopen en het opleidingsniveau.

 

  1. Buiten je comfort zone

Elke ochtend de fiets pakken en binnen 5 minuten op je stage zijn is fijn, toch is het beter om je horizon te verbreden. In een ander stad dan jou woonplaats vind je misschien een stage die beter aansluit bij je wensen.

 

  1. Social media

Bedrijven plaatsen vaak een bericht op social media als zij stagiaires nodig hebben. Als het een bekend bedrijf is, en er veel reacties zijn is de kans op deze stage natuurlijk wel kleiner. Daarom moet je zoveel mogelijk van jouw goede eigenschappen laten zien. Een minder goede eigenschap noemen waar jij aan wilt werken vinden bedrijven ook fijn om te horen. Zo laat je zien dat je nog lang niet bekent bent in het vak en tijdens die stage juist graag dingen wilt leren.

 

  1. Via school

Heb je toch moeite met een leuke stage zoeken? Ga dan langs bij je loopbaanbegeleider. Die praat graag over jou wensen voor een stage en die kan dan met jouw verhaal weer naar andere docenten.

 

Succes met het zoeken naar jouw ideale stage.. ik hoop dat je hem vindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.