Bitcoin de digitale goudmijn, Of toch een gok?

Bitcoin de digitale goudmijn, Of toch een gok?

De koers van de digitale munt Bitcoins is voor het eerst boven de 10.000 dollar gekomen. De cryptomunt bereikte die recordstand dinsdag volgens de website coinmarketcap, die rekent met een gemiddelde koers van honderden bitcoinbeurzen.

Bitcoins worden verhandeld op vele beurzen voor verschillende prijzen. Hierdoor kan het ook heel erg onbetrouwbaar worden, omdat je nooit kan weten wanneer het nou een goede tijd is om te investeren. Toch kiezen vele mensen om juist nu te investeren, aangezien de koers nou met een snel tempo stijgt.

Maar is het nou wel zo slim om te investeren als de koers bijna de 10.000 dreigt te halen? Dat vragen vele zich af. Volgens de website coinmarketcap is het zo dat zodra die psychologische grens wordt behaald mensen massaal hun Bitcoins gaan verkopen. Dit zal resulteren in een enorme daling, waar de mensen die dan hun Bitcoins nog niet hebben verkocht extreem van gaan balen.

De markt is daarom dus niet heel betrouwbaar omdat, zodra veel mensen verkopen de koers zal dalen. Maar als mensen juist inkopen de koers zal stijgen. Er is dus nooit een ideaal moment om Bitcoins aan te schaffen. Je moet geluk hebben, en dit is erg lastig te timen. Natuurlijk zou je naar iemand kunnen gaan die de hele dag koersen in de gaten houdt. Maar dit is echt een kwestie van tijd. Bitcoins zijn niet voorspelbaar en je moet dus echt heel erg veel in de gaten houden, wil je er een beetje profijt van treffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.