Een dag uit het leven van Madeleine.

Een dag uit het leven van Madeleine.

Een zonnige zondag.

Een felle zonnestraal schijnt door het gordijn de slaapkamer in. Ze draait zich om en wrijft in haar ogen. Het is iets over negenen. Ze houdt van zondagen. Aangezien ze vandaag niet hoeft te werken, besluit ze nog lekker even in bed te blijven liggen. Grabbelend onder haar kussen, vind ze haar mobiel. Langzaam glijdt haar duim over het beeldscherm, al scrollend door de Facebook tijdlijn. Na een halfuurtje besluit ze op te staan. Tijd om te ontbijten.

De oven staat aan. Ondertussen maak ze een cappuccino klaar, heerlijk om daarmee de dag relaxed te beginnen. Ze haalt de croissantjes uit de oven en besmeert ze met biologische aardbeienjam. Haar bord neemt ze mee naar buiten en ploft in een grote lounge stoel. Nog even nagenietend van haar koffie, slaat ze het magazine Saveurs open. Na een tijdje bladeren vind ze een interessant recept dat ze met de lunch gaat uitproberen.

Na op haar gemakje afgewassen te hebben, is het tijd voor een douche. Het haar knoop ze op haar hoofd in een handdoek, zodat ze makkelijk haar make-up kan gaan doen. Ze verlaat het huis nooit zonder. Ze begint met haar foundation, niet teveel. Daarna haar wenkbrauwen, eyeliner en mascara. Op haar lippen smeert ze een perzikkleurige lipgloss. Eigenlijk is al haar make-up van het merk MAC. Deze is iets prijziger, maar daar krijgt ze wel kwaliteit voor terug aangezien ze er een hele dag goed bij wil lopen.

Na de lunch stapt ze in haar auto, een witte Peugeot 107, en rijdt richting het centrum. Daar heeft ze afgesproken met 2 vriendinnen om te gaan winkelen. Zij delen haar trendy smaak in mode en ze starten dan ook vandaag weer bij de H&M, waar ze de meeste kleding vandaan haalt. Haar vriendinnen geven haar dan ook altijd extra adviezen. Na hier een aantal dingen te hebben gekocht, struinen ze door naar de dichtstbijzijnde schoenenwinkel. Een outfit is pas compleet met schoenen, dus een paar nieuwe NIKE schoenen kunnen niet ontbreken.

Na een middagje gewinkeld te hebben, een terrasje niet uitgesloten, hebben ze om half 6 afgesproken met vrienden om lekker wat te gaan eten samen. Het komt ook regelmatig voor dat Madeleine uitbundig kookt op een zondag. Dan komen haar vrienden langs en genieten ze samen van een heerlijke maaltijd met een goed wijntje en kletsen ze gezellig bij. Maar omdat ze nu toch al in de stad waren, was iedereen het ermee eens een leuk eettentje op te zoeken in de Korte Putstraat, één van de meest bekende straten in Den Bosch om heerlijk te eten en een terrasje te pakken. Hier zit ook een café waar ze de rest van de week te vinden is als barista. Dit werk doet ze nu al een paar jaar. Het perfecte baantje voor haar omdat ze heel sociaal bezig kan zijn.

Na een smakelijke 3-gangen maaltijd, genieten ze nog lekker na met een drankje. Ze kijkt op haar horloge en ziet dat het alweer 9 uur is. Ze zegt haar vrienden gedag en rijdt weer naar huis. Thuis kijkt ze nog even tv voordat ze naar bed gaat. Ze loopt naar de badkamer en haalt haar make-up van haar gezicht met een zachte remover. Hierna smeert ze haar gezicht nog even in met een moisterizer, zodat haar huid zo mooi mogelijk blijft. Het is inmiddels 10 uur. Ze kruipt onder haar deken en zet haar wekker voor morgenvroeg. Dan is het weer tijd om te werken. Haar ogen vallen langzaam dicht. Nog nagenietend van weer een mooie dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.