Valse hoop in Nederland.

Valse hoop in Nederland.

Hoop in het Nederlands elftal. Dat hebben de meeste mensen, maar geloven mensen ook in dit Nederlands elftal en waarom zouden we dat moeten doen. Het gaat niet gebeuren mensen, alweer geen buitenlands kampioenschap voor ons kikkerlandje.

 

Alles wijst erop dat het niet gaat gebeuren en het was al voorbestemd toen we het Europeeskampioenschap van 2016 niet haalde. Wie moet dit team nou gaan redden? Laten we kijken naar de oude routiniers. Sneijder speelt nu bij OSG Nice waar hij geen basisplaats heeft en hij is ook niet opgeroepen door Advocaat, maar ik denk dat hij belangrijker is dan andere spelers. We hebben ook Robben die natuurlijk nog steeds geweldig is, maar dankzij zijn blessures kunnen we weinig op hem rekenen. Advocaat heeft ook Babel weer na 6 jaar afwezigheid opgeroepen en dat zegt ook wat, hij zou in de bloemtijd van Oranje nooit opgeroepen worden.

 

Om het EK nog te kunnen “halen” moeten er veel doelpunten gescoord worden en dit team heeft amper scorende spelers. Frankrijk heeft dit juist wel met ontzettende goede spelers en zoveel goede spelers dat ze met 4 verschillende teams kunnen spelen. Nederland beschikt hier niet over en dat zag je ook toen we in Frankrijk hopeloos met 4-0 verloren en het had nog erger gekund.

 

Het slechte spel van Oranje kunnen we ook goed terugzien in de Nederlandse competitie. Maar 2 clubs spelen in een Europese competitie, Feyenoord en Vitesse. Ik weet nu al dat deze 2 clubs er na de winterstop uitvliegen. Feyenoord heeft een paar weken terug met 0-4 verloren van Manchester City en dan weet je al dat Nederland een dieptepunt heeft bereikt. Maar als ik me om 2 clubs mag schamen dan zijn dat PSV en Ajax die beide niet in een Europese competitie spelen en ja daar komt veel schaamte bij kijken. De laatste keer dat PSV en Ajax niet samen in een Europese competitie hebben gespeeld was 52 jaar terug en dat mag echt niet.

 

Het komt er uiteindelijk op neer dat het Nederlands voetbal een heel erg dieptepunt hebben bereikt en daar moeten we zo snel mogelijk uitkomen. Mensen zullen valse hoop houden in Nederland, maar daar moeten ze mee stoppen, want we gaan echt niet het WK halen en we gaan het niet ver schoppen met de Nederlandse clubs in competitieverband.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.