The Cut

The Cut

Mijn column.

LOUISE PARKER “THE CUT”

 

Toen het internationale model Louise Parker te horen kreeg dat zij mocht meelopen voor het bekende mode merk Balenciaga stond zij te springen van geluk. Helaas was dat geluk maar van korte duur. Wat haar gebeurde was voor haar en voor vele andere meiden een nachtmerrie.

 

Na een vlucht van twaalf uur kwam zij aan bij haar Go-and-see (een doorpassing van de kleren en opmeting van al haar maten, om te kijken of zij geschikt is voor de show) voor Balenciaga. Bij deze Go-and-see werd ook haar kapsel onder handen genomen, en aangezien Louise dacht dat zij de klus in handen had liet zij dit toe. Haar haar werd zo kort mogelijk geknipt.

Toen zij de volgende dag te horen kreeg dat zij niet meer meeliep met de show was zij woest.

 

Als je zo’n verhaal hoort leef je met haar mee. Dat zo’n groot bedrijf jou in wilt huren en dat jij als model er mee instemt dat ze daarom je haar afknippen, terwijl je vervolgens de volgende dag wordt afgezegd, is een schande.

Ondanks dat Louise heeft verteld dat zij verantwoording neemt voor deze situatie, omdat zij voor het modellenleven heeft gekozen, vind ik dat deze zaak bij Balenciaga ligt. Volledig.

Louise Parker heeft op haar Instagram hierover een aantal posts geplaatst, wat ik goed vind omdat zij voor zichzelf opkomt en durft uit te spreken wat zij voelt, ondanks de grootte en populariteit van het merk. Ze heeft zelfs een hashtag erbij gezet met #fuckbalenciaga, wat vanuit mijn oogpunt heel erg dapper is  aangezien zij hierdoor veel kritiek op haar bord kan en zal krijgen. Ondanks alles komt zij voor zichzelf op en heeft daardoor het geld wat zij zou krijgen voor het lopen van de show, alsnog gekregen.

Modellen hebben het al ontzettend zwaar, en moeten veel opgeven voor hun carrière en daarom vind ik het heel erg mooi dat Louise dit met ons heeft gedeeld en ons een bredere blik in het leven van een model gegeven.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.