Short story

Short story

Handen omhoog of ik schiet!

 

Elke avond draait Stefan alle deuren en ramen op slot. Er zijn namelijk al een tijd heel veel inbraken gepleegd rondom de buurt waar Stefan woont. Hij is als de dood dat er bij hem wordt ingebroken ’s avonds. Hij heeft al zo weinig geld, maar wel genoeg kostbare dingen in huis die hij echt niet wil kwijtraken. Om zichzelf te kunnen beschermen heeft hij een pistool aangeschaft, die hij in zijn nachtkastje bewaard. Hij is nou eenmaal niet zo’n gespierde jongen. Als hij in de avond vreemde geluiden hoort, loopt hij angstig met het pistool in zijn handen door het huis om te kijken of de boel veilig is. Vroeger had Stefan helemaal geen angst voor inbraken en dacht hij nooit een pistool aan te moeten schaffen. Twee jaar heeft Stefan namelijk samengewoond met zijn ex-vriendin Seline, maar sinds twee maanden is het over tussen hen. Seline is vreemdgegaan met een andere man, namelijk een van zijn beste maten John. Nadat hij hier achter was gekomen, heeft hij Seline het huis uit gestuurd en het contact met John verbroken. Stefan kent John al sinds de kleuterklas en sindsdien waren ze onafscheidelijk. Wat John hem heeft aangedaan was een grote klap voor Stefan, die hij hem niet kan vergeven. Sinds deze gebeurtenis is het steeds slechter gegaan met Stefan. Hij komt amper het huis uit, verwaarloost zichzelf en heeft geen enkele contact meer met zijn vrienden. Hij lijdt een dus best wel een eenzaam leven.

 

Als op een avond Stefan besluit om naar bed te gaan heeft hij het idee dat hij voetstapjes hoort. Hij gaat ervan uit dat het in zijn hoofd zit en besluit zich klaar te maken voor bed. Na twee weken niet gedoucht te hebben vindt hij dat het hoog tijd is om dit maar eens te doen. Nu kan hij ook even zijn hoofd leegmaken. Het blijkt te werken, want na het douchen voelt hij zich een stuk frisser. Hij poetst ook nog even zijn tanden en trekt z’n pyjama aan. Stefan wil nog niet gaan slapen, want hij kijkt elke avond naar zijn favoriete serie The Walking Dead op Netflix. Hij gaat op bed liggen en zet de serie aan. Na een tijdje denkt Stefan het geluid van voetstapjes weer te horen. Elke keer doet hij het geluid van de televisie zachter om het beter te kunnen horen. Hij denkt dat het waarschijnlijk aan de serie ligt en besluit hier geen aandacht meer aan te besteden.

 

De volgende dag, wanneer Stefan op zijn mobiel kijkt, ziet hij dat hij een berichtje heeft gekregen van Seline. “Hey Stefan. Het spijt me voor alles… Ik wil je niet kwijt. Het stelde helemaal niks voor. Sinds ik door jou ben weggestuurd is er niks meer van me terecht gekomen. Ik heb zo’n last van mijn rug, ik slaap namelijk al dagenlang op de bank bij een vriendin. Ik stel voor dat ik terug kom en we vergeten wat er gebeurd is. Je weet zelf ook wel dat je de enige bent voor mij. Het was echt een eenmalige fout en ik beloof dat het nooit meer zal gebeuren. Ik hoop dat je me in het vervolg meer aandacht en liefde zal geven. Kusjes mij xx”

Stefan gelooft niks van wat Seline zegt en wil niks meer met haar te maken hebben. Hij heeft duidelijke geen interesse meer en vraagt of zij hem voorgoed met rust wil laten. Seline heeft hem slecht behandeld en Stefan verdient natuurlijk beter dan dat. Hij besluit dat hij op zoek wil gaan naar een nieuwe vriendin en download daarom de datingapp Tinder. Hij hoopt hier zijn ware liefde te vinden. Na een uur heeft Stefan al een paar matches. Onder andere Leonie, die hem een berichtje heeft gestuurd. Ze zijn beide geïnteresseerd in elkaar en sturen elkaar de hele avond berichtjes.

 

Rond een uur of 1 wil Stefan gaan slapen en zet zijn mobiel uit. In bed denkt hij alleen maar aan Leonie totdat hij opeens weer denkt een geluid te horen. Ditmaal hoort hij het nog harder en denkt hij ook stemmetjes te horen. Bang dat hij is, besluit hij op onderzoek uit te gaan. Hij grijpt gelijk naar het pistool in zijn lade en doet zijn zaklamp aan. Hij loopt met trillende benen de trap af naar de woonkamer. Zodra hij hier loopt hoort hij het geluid nog beter en beseft hij dat het geluid uit de kelder komt. Hij twijfelt even maar doet toch de kelderdeur open. Langzaam loopt hij de trap af en zegt hij gespannen: “Wie is daar? Laat jezelf zien voordat er ongelukken gebeuren!” Hij krijgt geen reactie en ziet iets bewegen rechts van hem. Hij schijnt zijn zaklamp vol op de beweging en roept: “handen omhoog of ik schiet!” Stefan kan zijn ogen niet geloven. Er staat een katje voor hem met zijn pootjes omhoog. Verstijfd van de schrik kijkt het katje naar Stefan. “Alsjeblieft, schiet me niet neer”, zegt het katje opeens. “Nee, ik ga je niks aan doen”, zegt Stefan. Hij legt zijn pistool weg en doet het licht in de kelder aan. “Maar kun jij praten?”, vervolgt Stefan. Waarna het katje reageert met: “Ja natuurlijk. Elk dier kan praten, alleen verstaan de mensen ons niet. Blijkbaar heb jij de gave dit wel te kunnen.” “Waarom ben jij hier zo alleen in mijn huis?”, vraagt Stefan verder. “Ik ben hier niet alleen. Ik ben hier met mijn moeder, zusjes en broertjes. Mijn moeder is erg ziek, dus zochten we onderdak”, zegt het katje. Gelijk gaat Stefan op zoek naar de rest van de katjes. Na een tijdje ziet Stefan de moederpoes die er erg slecht aan toe is. Ze is onderkoeld en erg mager. Stefan besluit de moederpoes te helpen en voor iedereen te zorgen. Hij pakt voor de moederpoes een warme deken en zorgt dat de jonkies eten en een warme slaapplaats hebben. Stefan gaat met de moederpoes direct naar de dierenarts.

 

Enkele weken later is de moederpoes helemaal opgeknapt en iedereen voelt zich echt thuis bij Stefan. Ook Stefan zijn leven is verbeterd. Hij komt vaker het huis uit om bijvoorbeeld de boodschappen te doen voor zichzelf en de katjes. Ook heeft Stefan werk bij een dierenopvang, zodat hij meer dieren kan helpen die hulp nodig hebben. Ook zijn liefdesleven heeft vooruitgang geboekt. Hij heeft al een aantal dates gehad met Leonie en ook zij komt regelmatig over de vloer aangezien ze gek is op zijn katjes. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Stefan.

One Reply to “Short story”

  1. Wat een mooi verhaal, ik heb er van genoten. Het laat zien dat ook al gaat het niet goed met je, er toch altijd een uitweg is. Gelukkig kan Stefan nog steeds houden van, ook al is hij erg teleur gesteld in zijn vriendin en vriend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.