Mag ik een broodje plant?

Mag ik een broodje plant?

                           

Kapsalon zonder lamsvlees, een broodje hamburger zonder dode koe en een pizza met kaas waar geen kalfjes voor zijn doodgegaan. Het kan! In Amsterdam zit een snackbar gevestigd met als concept : Plant based junkfood. De naam van deze unieke snackbar is VJFB. Oftewel, Vegan Junk Food Bar. Een gat in de markt? Ik persoonlijk denk van wel!

 

Veganisme komt natuurlijk steeds meer ter sprake. Naast dat mensen het voor bepaalde bewegingsredenen doen, is veganisme nu ook trending. Foto’s posten met je avocado of recepten met tofu delen zijn nu eenmaal hip. Als veganist vind ik dat natuurlijk alleen maar heel gaaf om te zien.

Ook al ben ik heel blij met mijn veganistische levensstijl en al het lekkers dat daar bij komt kijken, een lekkere vette hap mis ik soms wel. Als er eens eten bij de snackbar gehaald wordt, blijft het voor mij altijd bij een patatje ketchup. Niet heel denderend vind ik zelf. Waarschijnlijk dacht Tom van der Sluijs daar ook zo over. Hij is het brein achter VJFB. Hij is zelf al jaren veganistisch en laat ons nu allemaal meegenieten met zijn veganistische vette happen. Naast de snackbar, is er nu ook een restaurant geopend. Ook hier is een menukaart vol met lekkers.

Ik vind dit echt een tof concept. Als je het mij vraagt spelen nog veel ste weinig foodketens in op het veganisme. In bijna ieder restaurant wordt wel vegetarisch aangeboden, maar als veganist pis je toch wel vaak naast de pot. Een salade zonder dressing of een patatje is vaak het meest veganistische dat ze je kunnen aanbieden. Daarnaast vind ik het wel leuk dat het toch lekker ongezond is. Veganisme gaat vaak gepaard met groente, fruit en noten. Dat ook ik als veganist nu eens lekker schaamteloos een kapsalon van 1800 calorieën naar binnen kan werken is toch wel een fijn idee.

Nu vraag je je natuurlijk af, wat staat er zoal op die menukaart? Ik heb het even watertandend bekeken en heb de lekkerste dingen hier op een rijtje :

  • De Notorious sumo burger, een dubbele burger met kaas, uien, groentes, jalapenos, een speciale saus en nog veel meer.
  • Kapsalon
  • Sweet potato
  • ‘cheece’ spring rolls
  • Kipnuggets
  • Bitterballen

En ze hebben nog veel meer te bieden.

Genoeg lekkers voor zowel veganisten als niet-veganisten dus. Ik weet in ieder geval waar ik heen ga de eerst volgende keer dat ik in Amsterdam ben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.